top of page

Over mij

IMG_20181027_114857.JPG
IMG_20181008_173326.PNG

In mijn leven hebben dieren altijd centraal gestaan, ik ben opgegroeid tussen de paarden, honden en konijnen. Na mijn middelbare school besloot ik hier iets mee te gaan doen, ik ben de opleiding paraveterinair+ gaan volgen in Barneveld. Al snel merkte ik dat mijn interesse in hondengedrag me enorm trok.

Ik heb een tijd met veel plezier in een 2e lijns dierenkliniek in Utrecht gewerkt en ben vervolgens vrijwilligerswerk gaan doen in een dierenkliniek op Cyprus, hier heb ik dan ook mijn eerste hond Lily gevonden en uiteindelijk meegenomen naar Nederland. Weer terug in Nederland ben ik een Aai-project begonnen, ik ging met honden langs ouderen in verzorgingstehuizen, dit is in een aantal jaar steeds succesvoller geworden en zo is de naam aai-pet ontstaan.

 

Ook ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan voor een adoptie stichting. Het begon met het opvangen van probleemhonden, zo heb ik mijn tweede hond Blitz gekregen. Dit is uitgelopen in het begeleiden van mensen in de eerste maanden/jaar van hun nieuwe hond. Maar mijn kennis kon nog groeien, ik ben gaan studeren voor gedragstherapeut in Utrecht bij DogVision. De afgelopen 10 jaar ben ik non-stop bezig geweest met de studie over hondengedrag en alles wat daar bij komt kijken. Hondengedrag is ingewikkelder dan men vaak denkt. Meningen over opvoeden en trainen van honden verschillen dan ook vaak. Met name nu je op social media met een klik op de muis, 5 verschillende manieren kan vinden om je hond op te voeden. Ik vind het belangrijk dat er genoeg vakkennis aanwezig is om op een goede manier te kunnen kijken naar hond en baas en ieder individu te kunnen begeleiden. Na twee jaar lang vrijwilligerswerk te hebben gedaan op een hondenschool heb ik in 2017 de stap gezet om mijn eigen hondenschool te beginnen.

bottom of page